Styrket internasjonalt samarbeid

Kort tid etter etableringen av Norsk Biokullnettverk i 2019 ble det europeiske biokullnettverk, European Biochar Industry Consortium (EBI), etablert. Siden oppstart har Norsk Biokullnettverk hatt god dialog og smarbeid med EBI. For å ytterligere styrke samarbeidet mellom nettverkene har Norsk Biokullnettverk, som det første nasjonale biokullnettverket, blitt medlem av EBI. Dette vil blant annet gi oss mulighet til påvirke EBIs påvirkning på EU nivå.


EBI jobber blant annet målrettet for utvikling av bærekraftig utvikling av en biokull- og pyrolyseindustri i Europa gjennom:

  • Politisk påvirkning for å stimulere til endring/opprettelse av regelverk knyttet til produksjon og bruk av biokull. Spesielt på EU nivå.

  • Framskaffe og framlegge relevant markedsinformasjon

  • Øke kunnskapsgrunnlaget knyttet til biokull og synliggjøre klimanytte og markedspotensial

  • Utvikle og etablere standarder for ulike bruksområder for biokull.

EU Green Deal og den påfølgende Fit-for-55 pakken presenterer en rekke nye strategier, regelverk og regelverksoppdateringer som skal legge til rette for grønn omstilling. Regelverkene og prosessene som skjer i EU vil påvirke det europeiske markedet og markedsutvikling. Gjennom EØS-avtalen og markedsmekanismer vil utviklingen som skjer i EU påvirke utviklingen pyrolyse og biokull i Norge. Gjennom et styrkret samarbeid med EBI vil Norsk Biokullnettverk være tett koblet på deres aktiviteter og påvirkning på EU nivå.
Norsk Biokullnettverk har laget en egen oversikt over EUs taksonomi og biokull/pyrolyse sett i lys av taksonomien. Dokumentet kan leses/lastes ned på nettverkets egne medlemssider.

EBI jobber også aktivt med å videreutvikle eksisterende og etablere nye standarder for biokull gjennom European Biochar Certificate (EBC). Det jobbes blant annet med å utvikle egen standard for biokull fra avløpsslam. EBI jobber også for å få biokull fra avløpsslam godkjent som gjødsel- og jordforbedringsprodukt i EU (Regulation 2019/1009), deres innspill kan leses her. Avløpsslam ble ikke godkjent som råstoff i den endelige forordningen, men det jobbes fortsatt med påvirkning på dette området.

Bedriftsmedlemskap hos EBI

Norsk Biokullnettverks medlemskap i EBI gir oss mulighet til å ta del i og påvirke EBIs aktiviteter og politisk påvirkning. Dette vil gi nettverket en unik mulighet til å ta del i de viktige prosessene som foregår på EU-nivå.

EBI tilbyr egne bedriftsmedlemskap, og som medlem av Norsk Biokullnettverk får du 20% rabatt på bedriftsmedlemskap hos EBI.

Previous
Previous

Frivillig marked for karbonkreditter og biokull

Next
Next

Folkebiokull- bærekraftig og lokal matproduksjon